Letošní žhavou novinkou v oblasti vysokorychlostních kabelů je bezesporu Bravo od Kordzu, které jako jediný kabel na světě vyhovuje přísným specifikacím navrženým tak, aby zajistil podporu všech funkcí HDMI 2.1, včetně nekomprimovaného 8K/60 a 4K/120.

Zde jsme Vám sepsali nejčastěji kladené otázky a odpovědi, tak aby bylo zřejmé proč je certifikace HDMI 2.1 tolik významná pro vaše instalační řešení.

HDMI-Ultra-High-Speed-holographic-sticker-sample-(KSF-1.0.0).jpgCo znamená Certifikované HDMI?

Kabel splňuje vysoký standard kvality, který lze získat pouze velmi přísným testováním třetích stran, kabel Bravo Kordz je certifikován HDMI licencováním. Toto zajišťuje podporu všech funkcí HDMI 2.1, jako např. nekomprimovaný 8K obraz při obnovovací frekvenci 60 Hz a 4K při 120 Hz.

Kabel zároveň podporuje až 48 Gbps.

Ultra vysokorychlostní kabely HDMI překračují požadavky nejnovějších mezinárodních norem EMI, čímž dosáhly významného snížení rušivých prvků jako jsou Wi-Fi, mobilní telefony, síťové přepínače a další Bluetooth zařízení.

Jaká je záruka?

Kordz nabízí celoživotní záruku na všechny pasivní kabely včetně Brava. Všechny Bravo kabely jsou individuálně testovány pro zajištění prémiové kvality.

 

Jaké funkce nabízí HDMI 2.1?

Ultra vysokorychlostní kabely podporují všechny HDMI 2.1 funkce, včetně:

  • Podpora videa s vysokým rozlišením jako 4Kp50/60/100/120 a 8Kp50/60.
  • HDMI 2.1 vysokorychlostní ethernet, podporuje až 10K rozlišení obrazovky.
  • Integrita obrazu s vysokým dynamickým rozsahem (HDR) a barevná hloubka při přenosové rychlosti minimálně 48 Gb/s.
  • Vylepšený Audio Return Channel (eARD) pro zvýšení šířky pásma a rychlosti umožňující vyšší kvalitu zvuku z TV do soundbaru nebo AV přijímače. To zahrnuje nejnovější zvukové formáty s vysokou přenosovou rychlostí, včetně DTS Master, DTS: X, Dolby TrueHD, Dolby Atmos a dalších.

Proč je HDMI 2.1 důležité?

HDMI 2.1 znamená větší dostupnou šířku pásma pro metadata a signály s vysokým rozlišením při vyšších snímkových frekvencích. Vyšší šířka pásma se promítá do plynulejšího zobrazení pixelů během přehrávání disků Blu-ray Ultra High Definition nebo hraní na nejnovějších herních konzolích.

Variabilní obnovovací frekvence HDMI 2.1 bojuje se zpožděním her a zadrháváním prostřednictvím rychlého přenosu snímků, což umožňuje obrazovkám zobrazovat obrázky rychleji. Funkce Automatický režim nízké latence spouští váš displej, aby se přepnul do svých režimů nejrychlejší odezvy, když je hra detekována bez jakéhokoli lidského zásahu.

V zásadě HDMI 2.1 umožňuje masivně zvýšenou maximální datovou rychlost 48 Gbps s potenciálem výjimečné kvality obrazu a zvuku. Zejména pro filmové zážitky a hraní her.

Co znamená 2Kg retence kabelu?

Nehody se stávají a neočekávané pnutí kabelu může způsobit uvolnění lehčích kabelů HDMI nebo poškození zařízení. Silnější kabely navíc mohou časem zatížit konektor kabelu a vytáhnout jej ze zásuvky. I sebemenší napětí může mít za následek ztrátu signálu.

Masivní konektory Bravo mají stupeň zadržení kabelu 2 kg. Dokonce i silné vnější síly na kabelu budou absorbovány jeho flexibilitou a špičkovými konektory, které udržují konektivitu a integritu zařízení a minimalizují potenciální poškození.

Proč je důležité mít HDMI licence?

Před zvážením nákupu vždy zkontrolujte, zda jsou kabely licencovány HDMI certifikacemi. Licence Kordz HDMI® Adopter Licence zajišťuje, aby čip, konektory, základní deska a konečný produkt vyhovovaly vysokému standardu HDMI®.

Všechny kabely vyhovující standardu HDMI 2.1 musí mít na obalu připevněný štítek certifikace Ultra High Speed HDMI, včetně názvu a loga „Ultra High Speed HDMI Cable“. Pravost štítků lze skenovat pomocí aplikace Certifikace kabelu HDMI z obchodu s aplikacemi vašeho zařízení.

Kromě toho musí být název kabelu vytištěn přímo na samotném ochranném plášti kabelu, aby signalizoval, že kabel byl testován a certifikován podle standardu HDMI 2.1.

Licence HDMI® poskytuje následující výhody:

  • Licencováno certifikačním programem Ultra High Speed HDMI pro ověřenou kvalitu a bezkonkurenční výkon.
  • Celosvětová ochrana souladu s celními orgány pro důvěryhodné a etické produkty.
  • Správce licencí HDMI proaktivně sleduje trh s produkty bez licence a přijímá veškerá opatření k zachování integrity produktů.


    icons_2.png