Pojem USB-C je dnes v kontextu elektroniky téměř všudypřítomný.

Někteří výrobci už ani jiný typ USB do svých zařízení neimplementují. 

Široký rozsah využití a někdy matoucí označení vytvořily mezi uživately nejistotu. Co to tedy USB-C je? A jak ho lze používat? 

O co jde?

USB-C je nejnovější generace USB konektoru. Jeho cílem je být multifunkčním konektorem, který lze použít k připojení dodatečných zařízení, redukcí nebo zobrazovačů. Kromě širokého rozsahu funkcí nabízí take rychlejší nabíjení, rychlejší přenos dat, podpora standardů USB 3.2 Gen1, USB 3.2 Gen2(×2), USB4 a Thunderbolt 3. Více o standardech se můžete dozvědět zde.

V čem je lepší než jiné USB konektory?

  • možnost rychlejšího přenosu (prakticky je nyní limitována jen standardem)
  • rychlé napájení
  • podpora přenosu obrazu
  • a mnohem víc

Omezení na která si dát pozor!

  • Datové kabely nemohou dosahovat velkých délek. Obvykle do 3 m a u některých výrobců 5 m.
  • Výrobci mohou využívat jen některé vlastnosti USB-C konektoru. Kabel může mít například nižší datovou rychlost, nepodporovat plnou rychlost napájení, nepodporovat přenos obrazu různého rozlišení, atd. Tato vlastnost je  obvykle využita pro snížení ceny. To je jeden z důvodů proč jsou ceny USB-C kabelů tak odlišné.

Naše tipy:

U nás v avhifi.cz si zakládáme na nabídce kvalitních produktů a vysoké technické odbornosti. Naše produkty se používájí také v profesionálních instalacích po celém území ČR. Proto si stojíme si za tím, že všechny naše produkty jsou nejlepší možné kvality, a že Vám poskytnou maximální užitek za danou cenu.

USB-C kabely

Naši nabídku USB-C kabelů najdete zde.

Adaptéry / Redukce / Huby

Tato kategorie zařízení je velice žádaná, protože dokáže poskytnout úsporným způsobem široký rozsah dodatečných funkcí. Například: přenos videa (DisplayPort, MiniDP, HDMI, DVI,VGA), data (dodatečné USB C nebo USB A porty, připojení k síti pomocí ethernetového kabelu), nabíjení, apod.

Naši nabídku adaptérů, redukcí a hubů najdete zde.

ISeries USB C auf Ethernet Multiport Adapter IS181 INFO 01

Hlavně chci ať to funguje

Pokud je pro vás nejdůležitější dokonalou spolehlivost a chcete kabel, který má všechny vlastnosti nabízené konektorem USB-C a nevadí vám si připlatit, tak pro vás máme řešení.

série PI6000 (aktuálně na dotaz, brzy bude volně dostupná na e-shopu)

 PI6000 Baner

Potřebuji USB-C delší než 5 metrů.

Na našem e-shopu nabízíme možnost zakoupení optických USB-C kabelů, které lze zakoupit v délce až 30 m, či použitím extenderů po CAT kabelu. 

Série optických kabelů pro přenos USB najdete zde.

FX I500 INFO 05


Pokud potřebujete poradit s konkrétním zapojením nebo máte další dotazy napište na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo zavolejte na tel. +420 241 406 375.