Většina dnešních LCD, OLED televizorů již nemá analogový výstup zvuku (2x Cinch/RCA) pro připojení ke stereo zesilovači. 

Často nejsou TV vybaveny žádným audio výstupem nebo pouze výstupem na sluchátka, který však po připojení vždy vypne reproduktory z televizoru a potom je nutné mít vždy zapnutý zesilovač nebo vytahovat konektor jack z TV (pokud je výstup v zadní části TV je to velice nepraktické). Většina dnešních TV jsou vybaveny optickým výstupem zvuku (TOSLink), pro ty však většina analogových stereo zesilovačů nemá vstup.

Postup řešení:

Použijte DA převodník například Blustream DAC12AU nebo CYP AU-D3-192.

DAC12AU Web nebo AU D3 192 45 Mau d3 192 2

Optický výstup z TV propojte pomocí optického kabelu například Kordz PRO Toslink odpovídající délky do DAC12AU nebo AU-D3-192 vstup ("Input Optical") a stereo výstup (Output L a R) propojte pomocí stereo kabelu (2x Cinch/RCA - 2x Cinch/RCA) například Kordz PRO Stereo s vaším stereo zesilovačem nebo aktivními reproboxy.

PRO TOSLink + pro 2avweb

Příklad zapojení:

DAC12AUSchematic

dac12au

Nyní již můžete nezávisle regulovat a poslouchat zvuk ze stereo zesilovače, sluchátek a také z televize.

Souhrn co potřebujete:

1x Optický kabel Toslink* např. Kordz PRO Toslink

1x DAC převodník DAC12AU nebo AU-D3-192

1x Analogový stereo kabel 2x Cinch/RCA - 2x Cinch/RCA* např. Kordz PRO Stereo


Pokud potřebujete poradit s konkrétním zapojením nebo máte další dotazy napište na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo zavolejte na tel. +420 241 406 375.

*Nejsou součástí dodávky audio převodníku.